Over de boerderij


Komend vanuit Zuid- Holland (de echte kaasstreek) is de familie Van Middelkoop na meerdere generaties boeren sinds 1977 gevestigd in het Betuwse Elst (Koos en Thea, zoon Jos en Rianne) en Valburg (zoon Bert). Ook in het Land van Maas en Waal zit nu een Van Middelkoop die geitenhouder is (zoon Niels).
Sinds 2023 wordt in Elst op de boerderij ”Distelheuvel” Betuwse kaas geproduceerd door Koos en Rianne.

Op het melkveebedrijf in Elst en Valburg zijn zorg en passie voor vee en landerijen onze speerpunten. Een gedeelte van de melk van onze koeien, die zoveel mogelijk buiten lopen, wordt CO2 vrij (met behulp van zonnepanelen) omgezet in kaas.
De energie die wij overhouden gaat terug naar het net en is nog voldoende voor ongeveer 25 huishoudens.

De melk die op onze melkveebedrijven wordt geproduceerd voldoet aan het keurmerk “On the way to PlanetProof’’ van Friesland Campina. Een gedeelte van deze melk, waarvan we kaas maken, wordt op de boerderij gepasteuriseerd.

Gras en mais komt van eigen land en de mest gaat hier weer naar terug. Als we voer te kort komen of niet alle mest op eigen percelen kunnen plaatsen regelen we dit in de buurt, zodat de kringloop kort blijft.

Op het gebied van natuur hebben wij bij de boerderijen een ruime erfbeplanting en op een aantal percelen in Valburg doen wij aan weidevogelbeheer.

Wij zijn van mening dat wij, door de inzet van de gehele familie in combinatie met het Betuwse land, een eerlijk en smaakvol streekproduct ‘Betuwse Boerderijkaas’ op de markt brengen.

Neem contact op

Heb je een vraag of verzoek aan ons, neem dan contact met ons op via e-mail of kom bij ons langs.

info@betuwseboerderijkaas.nl

Grote Molenstraat 165, 6661 NG Elst